Soms merk je dat de frisse witte kleur van je ondergoed na verloop van tijd er wat vaal en minder wit begint uit te zien. Om je wasgoed steeds in optimale conditie terug te vinden geven we je graag enkele tips die er voor zorgen dat je ondergoed langer mooi blijft.

1/ Sorteer je wasgoed: Sorteer je wasgoed op kleur en materiaal, zodat je het op de juiste manier kunt wassen. Katoenen ondergoed kan bijvoorbeeld op een hogere temperatuur gewassen worden dan synthetisch ondergoed.

2/ Gebruik een mild wasmiddel: Gebruik een mild wasmiddel om je ondergoed te wassen. Harde wasmiddelen en bleekmiddelen kunnen de stof beschadigen en de kleur vervagen.

3/ Was op de juiste temperatuur: Katoenen ondergoed kan bijvoorbeeld op een hogere temperatuur gewassen worden dan synthetisch ondergoed. Let wel op de wasvoorschriften op het label van het ondergoed.

4/ Gebruik geen wasverzachter: Bij het wassen van je ondergoed gebruik je best geen wasverzachter. Wasverzachter kan de stof beschadigen en de elasticiteit verminderen.

5/ Was binnenstebuiten: Was je ondergoed binnenstebuiten om de kleur en de print te beschermen.

6/ Droog op een lage temperatuur: Droog je ondergoed op een lage temperatuur om krimp en beschadiging van de stof te voorkomen.

7/ Niet strijken: Strijk je ondergoed niet. De hitte kan de stof beschadigen en de elasticiteit verminderen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je ondergoed langer mooi blijft en hygiënisch blijft om te dragen.